20:28 28.10.2013

Кабмін встановив розміри грошової допомоги потерпілим від вересневої стихії на Одещині

2 хв читати

Кабінет Міністрів вніс зміни до розпорядження про виділення грошових коштів на подолання наслідків затоплення, яке сталося в Одеській області в середині вересня.

Зміни закріплено в розпорядженні уряду №824-р від 23 жовтня.

Згідно з документом, для проведення першочергових аварійно-відновних робіт і надання грошової допомоги постраждалим від стихії громадянам виділено понад 104,4 млн грн, зокрема Одеській облдержадміністрації - 18 млн грн на допомогу постраждалим громадянам та близько 8,12 млн грн - для відновлення пошкоджених доріг населених пунктів, мостів та об'єктів соціальної сфери, Державному агентству автомобільних доріг - 78,3 млн грн для відновлення пошкоджених і зруйнованих доріг загального користування.

Одеській облдержадміністрації також доручено забезпечити виплату грошової допомоги постраждалим громадянам із розрахунку: сім'ям, будинки яких зруйновані, - по 100 тис. грн на сім'ю; сім'ям, будинки яких пошкоджені, - по 50 тис. грн на сім'ю; жителям зруйнованих або пошкоджених будинків за втрачене майно - по 5 тис. грн на одну людину; іншим громадянам за втрачене майно - по 3 тис. грн на одну людину.

Раніше Кабмін ухвалив рішення виділити 104,77 млн грн для ліквідації наслідків затоплення в Одеській області: Одеській облдержадміністрації - 26,47 млн грн для компенсації збитків постраждалому населенню, "Укравтодору" - 78,3 млн грн для відновлення пошкоджених і зруйнованих доріг і дамб.

Як повідомлялося, в середині вересня безперервні дощі викликали повінь на півдні Одеської області. Під час повені загинули дві людини. У м. Арциз чоловіка, який їхав на коні, вбило кульовою блискавкою разом із твариною. У Болградському районі потонула 71-річна жінка. Вода підтопила близько 400 будинків, 31 будинок зазнав руйнування. Евакуювали майже 600 людей, зокрема близько 100 дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА