15:31 29.10.2013

ШКЗ "Імпульс" і Томський приладовий завод готують виведення на ринок засобу ініціації вибуху нового покоління

2 хв читати

КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс" (ШКЗ "Імпульс", Сумська обл.), що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", і ЗАТ "Томський приладовий завод (ТПЗ, РФ) готують виведення на ринок спільної розробки - електронного детонатора для вибухових робіт у гірничорудній галузі.

Як повідомляє прес-служба держконцерну, днями в Шостці відбулися контрольні випробування засобу ініціації вибуху нового покоління.

Порівняно з традиційними засобами ініціації вибуху, електронний детонатор має ключову перевагу: відсутність дротів. Це дає змогу здійснювати вибухи через одну мілісекунду (одна тисячна секунди - ІФ) та забезпечувати нову якість дроблення породи. Водночас новий технологічний вид засобів ініціації також безпечніший у виготовленні та транспортуванні, зазначають у держконцерні.

За даними ШКЗ, у спільному проекті, вартість якого не озвучується, українська сторона забезпечує складання детонатора та постачання більшої частини комплектуючих, російська - постачає електронний вузол.

Завершення промислових випробувань у повному обсязі та сертифікацію спільної розробки планується здійснити протягом двох років.

Серед потенційних замовників нового виробу розглядаються насамперед підприємства гірничо-збагачувального комплексу, а також будівельної галузі.

"На сьогодні в Росії такі вироби не виробляють. Ми обрали як партнера Шосткинський завод "Імпульс", і не помилилися: якість українських комплектуючих виявилася високою. Таких систем і в такому комплексі у світі сьогодні ніхто не виробляє - це унікальна комбінація", - наводить прес-служба держконцерну слова провідного інженера ТПЗ Олександра Богдана.

Як зазначив президент Міжвідомчої асоціації підривників України Іван Махоня "втілення цієї ідеї буде серйозним проривом у вибуховій справі: до цього йде весь світ. Років через десять ми працюватимемо виключно електронними системами, оскільки вони надійніші, точніші, більш прогнозовані. І тут український "Імпульс" буде поза конкуренцією".

ШКЗ "Імпульс" - єдиний в Україні виробник і постачальник засобів ініціації вибуху.

З 2011 року за рішенням уряду України входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА