18:00 29.10.2013

Кримський прем'єр і муфтій мусульман Криму засудили підпали мечетей

2 хв читати

Кримський прем'єр Анатолій Могильов і муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв засудили підпали кримських мечетей, які сталися в Саках і Красногвардійському районі автономії.

Як повідомляє Управління інформаційної політики кримського уряду, під час зустрічі у вівторок у Сімферополі А.Могильов і Е.Аблаєв дійшли спільної думки, що ці факти є провокацією, яка заслуговує на найжорсткішу оцінку правоохоронних органів і всієї кримської спільноти.

Під час зустрічі кримський прем'єр і муфтій також обговорили питання будівництва мечеті в селі Доброму Сімферопольського району.

При цьому А.Могильов зазначив, що якщо місцева громада підтримує будівництво, то необхідно сприяти в реалізації проекту. Проте, сказав він, громадськість має визначити місце будівництва й узгодити його з органами місцевого самоврядування.

Учасники зустрічі дійшли висновку про те, що разом із будівництвом мечеті в селі необхідно будувати православний храм.

"Культові споруди двох релігій стануть центром культурного і духовного виховання кримської молоді", - сказав А.Могильов.

Як повідомлялося, 13 жовтня сталася пожежа в центральній мечеті Яне Джалі в Саках. Інформація про загоряння надійшла до правоохоронців у неділю о 21.30, о 22.20 пожежу було ліквідовано. Кримська міліція проводить розслідування за фактом займання, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження чужого майна).

Прес-служба ДУМК з посиланням на головного імама Сакського регіону і міста Кезлева (Євпаторія) Емірасана Умерова повідомила, що під час займання в мечеті нікого не було.

"Унаслідок пожежі було пошкоджено частину мечеті, зокрема терасу, кімнату імама й інші підсобні приміщення. В самому молитовному залі також є сліди займання. Офіційної версії займання наразі немає. За тими слідами, які можна побачити після пожежі, можна говорити про умисний підпал мечеті", - йдеться в повідомленні.

15 жовтня в Криму горіла ще одна мечеть. Займання сталося близько 4.00 в кімнаті імама в мечеті, розташованій у селі Рівному Червоногвардійського району.

"Місцеві мусульмани вчасно помітили вогонь і запобігли можливій пожежі. На місце виїхала оперативно-слідча група. Причина займання з’ясовується. Мусульманська громада оцінює збиток", - розповів імам Курманського регіону Арсен Яглиєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА