11:29 30.10.2013

Україна розраховує вирішити питання з оплатою російського газу сьогодні-завтра - Ставицький

2 хв читати
Україна розраховує вирішити питання з оплатою російського газу сьогодні-завтра - Ставицький

Україна розраховує вирішити питання з оплатою російського газу сьогодні-завтра, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький журналістам у Києві в середу.

За його словами, нині в Москві перебуває українська делегація на чолі головою правління НАК "Нафтогаз України" Євгеном Бакуліним.

"Ми завжди розраховувалися і розрахуємося цього разу з нашими партнерами... Бувають, звісно, непогодження, бувають питання щодо термінів. Тому є невеликі затримки за платежами", - сказав міністр.

Він наголосив, що результати переговорів варто очікувати до четверга.

"Розраховуємо сьогодні, максимум завтра", - сказав Е.Ставицький.

Міністр також висловив сподівання, що російський "Газпром" не вводитиме передоплати через затримку Україною платежу за поставлений газ.

"Сподіваюся, що наші партнери виходитимуть не з політичних, а з бізнес-інтересів", - додав він.

Як повідомлялося, 29 жовтня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що Україна наразі не сплатила постачання газу за серпень розміром $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті".

Д.Медведєв, у свою чергу, зазначив, що РФ може перейти на авансові платежі за газ з Україною, якщо не буде рішення найближчим часом.

Коментуючи ситуацію із затримкою розрахунків за спожитий російський газ, прем'єр-міністр України Микола Азаров 29 жовтня заявив, що уряд України тримає питання розрахунків із Росією за газ на контролі, але це проблема двох господарюючих суб'єктів - НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому". Він зазначив, що певні проблеми є, але вони не критичні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА