15:25 31.10.2013

Переможець запланованого тендера має надати МОЗ 1,4 тис "швидких" до квітня 2014 року

2 хв читати
Переможець запланованого тендера має надати МОЗ 1,4 тис "швидких" до квітня 2014 року

Машини "швидкої допомоги", що їх Міністерство охорони здоров'я України закупить за підсумками тендера, будуть надані до квітня 2014 року, заявляє керівник відомства Раїса Богатирьова.

"Думаю, що переломним у питанні щодо машин "швидкої допомоги" буде 2014 рік. До квітня місяця (можливо, квітень) будуть надані машини, які ми хочемо закупити", - сказала міністр журналістам у четвер у Києві.

Вона нагадала, що 28 жовтня відбулася процедура розкриття тендерних пропозицій щодо закупівлі 1412 машин швидкої медичної допомоги типів А, В, С. Як зазначила Р.Богатирьова, з державного бюджету виділено на ці цілі 922 млн грн.

"Якщо машина ( "швидка" - ІФ) працюватиме для надання екстреної допомоги. У цій машині все буде дуже добре, сучасно - все буде в порядку, то і за 10 тис грн ми не будемо думати про те, що можна замінити, щоб знизити ціну, однак ризикувати життям і здоров'ям", - пояснила Р.Богатирьова.

Водночас міністр наголосила, що машини, компанія-виробник яких виграє тендер, мають відповідати раніше затвердженим ДСТУ. "Сучасна машина для екстреної медичної допомоги, за вимогами нашого тендера, має бути обладнана сучасним, європейського зразка, обладнанням, відповідним оснащенням для транспортування і шасі повинно відповідати нашим дорогам" , - заявила вона.

Також керівник відомства зазначила, що зараз всі пропозиції учасників тендера проходять експертизу на відповідність вимогам. "Ми підключили всі експертизи, які є в державі, щоб на тому етапі, доки вивчатимуть пропозиції, і комісія (тендерний комітет - ІФ) ухвалюватиме рішення, ми зіставили досвід світових цін та запити зробили, щоб бюро судової експертизи проаналізувало пропозиції учасників: хто завищує ціни, хто не завищує . Щоб ми були озброєні усіма матеріалами для ухвалення професійного рішення", - сказала Р.Богатирьова.

Як повідомлялося, Комітет з конкурсних торгів МОЗ у понеділок розкрив тендерні пропозиції компаній на закупівлю 1412 автомобілів екстреної медичної допомоги. Тендерні пропозиції подали 6 українських і 2 закордонні компанії. Комітет з конкурсних торгів протягом 20 днів вивчатиме тендерні пропозиції учасників торгів.

Раніше МОЗ оголосив тендер на закупівлю 206 автомобілів екстреної меддопомоги типу "А", 1063 - типу "В" і 143 - типу "С".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА