19:19 01.11.2013

Громадянка, затримана в Італії за підозрою у викраденні людей, є українкою - МЗС

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують затримання громадянки України в Італії, яку підозрюють у викраденні людей.

"Ми підтверджуємо, що 30 жовтня в Палермо поліція затримала громадянку України, якій інкримінують вчиненні низки злочинів, зокрема участь у діяльності, пов'язаній із викраденням людини, викраденням та триманням неповнолітніх", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, посилаючись на інформацію посольства України в Італії.

За його словами, українка нині перебуває в пенітенціарній установі м. Палермо, її забезпечено адвокатом, але від спілкування з українськими дипломатами відмовилася.

Італійські ЗМІ повідомили 1 листопада про арешт в Палермо колишньої радянської яхтсменки Лариси Москаленко за підозрою в причетності до діяльності злочинного угруповання, що займалося викраденням і торгівлею неповнолітніми.

Газета Corriere della Sera інформує, що Л.Москаленко стала одним із семи заарештованих передбачуваних учасників злочинного угруповання, яке викрадало неповнолітніх у Тунісі, Єгипті, Лівані та на Кіпрі для продажу до третіх країн, йдеться в повідомленні. За відомостями видання, Л.Москаленко проживала в Палермо, де володіла фірмою, що надавала послуги з оренди елітних катерів та яхт.

За версією слідства, колишня радянська спортсменка надавала спільникам зі злочинного угрупованню яхти і шкіперів для переправлення викрадених дітей. Крім того, слідчі не виключають, що Л.Москаленко через знайомого - відставного російського генерала – брала участь у контрабандних постачаннях вогнепальної зброї, зазначає Corriere della Sera.

За відомостями видання, в цьому випадку йдеться про міжнародне злочинне угруповання, яке очолюють норвежець і швед. Про їхнє місцезнаходження і долю поки що нічого не повідомляється.

Заснована ними в Норвегії організація видавала себе за структуру, що пропонує послуги із гарантування особистої безпеки. По суті вона займалася викраденням і торгівлею дітьми, батьки яких перебували на стадії оформлення розлучення. Викрадення здійснювалися у рамках спеціальних операцій, у них, зокрема, були задіяні колишні військові з країн третього світу.

Очевидно, Палермо та його околиці злочинці використовували як своєрідний "логістичний центр", звідки викрадених дітей переправляли до різних частин Європи, пише Corriere della Sera.

Італійська газета La Repubblica повідомляє про випадок викрадення двох 5-річних дітей із Тунісу та переправлення їх через Сицилію до Норвегії.

Журнал Spiegel також пише про діяльність групи колишніх високопоставлених офіцерів і про планування викрадення дітей на Кіпрі, в Лівані, Єгипті та Україні.

50-річна Л.Москаленко народилася в Україні, останнім часом проживає в Італії. Вона бронзовий призер Олімпіади в Сеулі 1988 року з вітрильного спорту в класі "470" (у складі збірної СРСР), чемпіонка світу 1991 року, на Олімпіаді у Барселоні 1992 була четвертою у складі збірної СНД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА