15:03 02.11.2013

Україна може підвищити тарифи на газ і урізати пільги заради кредиту МВФ - газета

2 хв читати

Для стабілізації держфінансів в Україні мають намір підвищити тарифи на газ, ліквідувати пільги для населення та бізнесу, піти на ослаблення курсу гривні проти долара, а також урізати витрати на утримання чиновників, пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна" в суботу.

За даними видання, на спеціальній нараді президент України Віктор Янукович дозволив реалізацію ухвалених раніше заходів одразу за кількома принциповими пунктами.

"Перший і ключовий із них - глава держави погодився на значне (до 60%) підвищення тарифів на газ для населення. Щоправда, не для всіх споживачів, а для тієї їх частини, яка споживає понад 3,5 тис. кубометрів газу на рік. Проект нової тарифної сітки вже підготовлено у Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). Внесення відповідних змін до старої постанови Кабінету Міністрів планується затвердити найближчої середи", - пише тижневик.

Крім цього в уряді розробили цілу програму зі стабілізації бюджету, в рамках якої передбачено одразу кілька складових. "Перший пункт: жорстка ревізія податкових пільг для бізнесу, а також закриття офшорних лазівок для великого бізнесу шляхом імплементації ухваленого минулого літа закону про трансферне ціноутворення. Другий пункт: ревізія наявних соціальних пільг", - наголошується в статті.

Крім того, у переліку запланованих заходів зі стабілізації держфінансів "урізування витрат на утримання держапарату майже на 19 млрд грн".

За інформацією ZN.UA В.Янукович також дав добро на розширення коридору коливань курсу гривні до долара - при цьому верхню його межу визначено на рівні 8,5 грн за долар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА