10:37 03.11.2013

Проблему боргу за російський газ буде вирішено в найближчий понеділок - Ставицький

2 хв читати
Проблему боргу за російський газ буде вирішено в найближчий понеділок - Ставицький

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що питання погашення $882-мільйонного боргу за поставки російського газу в серпні Україна вирішить у найближчий понеділок, повідомляється на сайті "5 каналу".

"Я хочу наголосити, що питання погашення (боргу - ІФ) фактично вирішено і в понеділок ви все дізнаєтеся", - сказав голова українського Міненерго в коментарі "5 каналу" під час турніру з футболу між міністрами і депутатами.

Як повідомлялося, голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер 29 жовтня заявив, що Україна поки що не оплатила постачання газу за серпень у розмірі $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це й передбачено в контракті". Медведєв у свою чергу зазначив, що РФ може перейти на авансові платежі за газ з Україною, якщо не буде рішення найближчим часом.

1 листопада Е.Ставицький висловив упевненість у досягненні домовленостей із "Газпромом" про погашення боргу в сумі $882 за постачання газу в серпні.

Віце-прем'єр України Юрій Бойко 2 листопада підтвердив наявність проблеми з оплатою за російський газ: "Щодо інформації, яка з'явилася від наших російських колег, я можу сказати тільки, що у нас справді є деякі проблеми з проплатою газу з боку нашої комунальної сфери. Заборгованість дуже велика, і ми сподіваємося, що найближчим часом комунальники впораються і зменшать її".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА