10:21 05.11.2013

Українка Москаленко не працювала в компанії, працівників якої в Італії підозрюють у кіднепінгу

3 хв читати

Громадянка України Лариса Москаленко, яку в Італії підозрюють у причетності до злочинного угруповання, що викрадало та торгувало неповнолітніми, не працювала на компанію, а лише здавала в оренду човна, заявив голова компанії APB World Group Мартін Вааг, пише газета "Сегодня".

"Ми орендували у неї човни для наших цілей, але на нашу компанію вона не працювала", - сказав керівник компанії, працівників якої підозрюють у кіднепінгу.

М.Вааг додав, що те, що відбувається його дивує: "Я перебуваю в Осло, і ніхто мене не заарештовує. У жодній країні, крім Італії, проти нас не порушено кримінальних справ".

Голова APB World Group також пояснив, що компанія не краде дітей, а якщо "мама і тато з різних країн, а суд однієї з них ухвалив рішення залишити дитину, ми повертаємо малюків за рішенням суду іншої країни".

Італійські ЗМІ повідомили 1 листопада про арешт в Палермо колишньої радянської яхтсменки Лариси Москаленко за підозрою в причетності до діяльності злочинного угруповання, що викрадало та торгувало неповнолітніми.

Газета Corriere della Sera інформує, що Л.Москаленко стала однією із семи заарештованих учасників злочинного угруповання, яке викрадало неповнолітніх у Тунісі, Єгипті, Лівані та на Кіпрі для продажу до третіх країн, йдеться в повідомленні. За відомостями видання, Л.Москаленко проживала в Палермо, де тримала фірму, що надавала послуги з оренди елітних катерів та яхт.

За версією слідства, колишня радянська спортсменка надавала спільникам зі злочинного угрупованню яхти і шкіперів для переправлення викрадених дітей. Крім того, слідчі не виключають, що Л.Москаленко через знайомого - відставного російського генерала – брала участь у контрабандних постачаннях вогнепальної зброї, зазначає Corriere della Sera.

За відомостями видання, в цьому випадку йдеться про міжнародне злочинне угруповання, яке очолюють норвежець і швед. Про їхнє місцезнаходження і долю поки що нічого не повідомляється.

Заснована ними в Норвегії організація видавала себе за структуру, що пропонує послуги із гарантування особистої безпеки. По суті, вона займалася викраденням і торгівлею дітьми, батьки яких перебували на стадії оформлення розлучення. Викрадення здійснювалися у рамках спеціальних операцій, у них, зокрема, були задіяні колишні військові з країн третього світу.

Очевидно, Палермо та його околиці злочинці використовували як своєрідний "логістичний центр", звідки викрадених дітей переправляли до різних частин Європи, пише Corriere della Sera.

Італійська газета La Repubblica повідомляє про випадок викрадення двох п'ятирічних дітей із Тунісу та переправлення їх через Сицилію до Норвегії.

Журнал Spiegel також пише про діяльність групи колишніх високопоставлених офіцерів і про планування викрадення дітей на Кіпрі, в Лівані, Єгипті та Україні.

50-річна Л.Москаленко народилася в Україні, останнім часом проживає в Італії. Вона бронзовий призер Олімпіади в Сеулі 1988 року з вітрильного спорту в класі "470" (у складі збірної СРСР), чемпіонка світу 1991 року, на Олімпіаді у Барселоні 1992 була четвертою у складі збірної СНД.

1 листопада в МЗС України підтвердили, що в Палермо поліція затримала громадянку України, якій інкримінують скоєння низки злочинів, зокрема участь у діяльності, пов'язаній із викраденням людини, викраденням і утриманням неповнолітніх. За даними зовнішньополітичного відомства, українка нині перебуває в пенітенціарній установі м.Палермо, її забезпечили адвокатом, але від спілкування з українськими дипломатами вона відмовилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА