19:34 05.11.2013

Україна ініціювала розгляд у СОТ питання захисту інтересів вітчизняних кондитерів - глава МЕРТ

2 хв читати

Україна звернулася до СОТ із проблемою захисту інтересів вітчизняних кондитерів, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

"Щодо СОТ: ми вже теж здійснюємо відповідну роботу в СОТ з цього питання (звернення корпорації Roshen до МЕРТ щодо захисту своїх інтересів - ІФ). Наш представник уже озвучив цю проблему, і в Женеві про цю проблему вже знають. І наразі ми готуємо подальші кроки. Це, звісно, тривалий процес буде, тому що в них дуже сильні процедури: консультації тощо. Але ми, звісно, від імені України в СОТ зробили необхідні кроки для того, щоб захистити інтереси. Та у зв'язку з тим, що не можна захистити інтереси конкретного виробника, ми це маємо вирішити як проблему з нашою кондитерською промисловістю", - повідомив І.Прасолов журналістам у вівторок у Києві.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня корпорація Roshen звернулася до МЕРТ України з проханням ініціювати розгляд із Росією у рамках СОТ.

Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду й цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві тодішній керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко та міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Тоді було заплановано інспекцію чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове було допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії.

Росспоживнагляд 22-25 жовтня інспектував фабрики корпорації Roshen.

27 жовтня колишній керівник Росспоживнагляду, помічник прем'єр-міністра РФ Г.Онищенко заявив, що перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила російських фахівців, залишивши "гнітюче враження".

Зокрема, зауваження Росспоживнагляду стосувалися застарілих нормативів, на основі яких виготовляється продукція Roshen, її невідповідності санітарним вимогам Росії за низкою мікробіологічних показників.

Крім того, в Росспоживнагляді зазначили, що основний постачальник сухого молока для фабрик Roshen - ПАТ "Бершадьмолоко" - не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених до постачань до РФ.

"З урахуванням виявлених проблем повторна перевірка українських фабрик можлива лише в разі принципової зміни позиції української сторони щодо усунення виявлених порушень і належного забезпечення ходу перевірочних заходів", - резюмували в Росспоживнагляді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА