13:41 11.11.2013

Уряд зобов'язав здійснювати екологічну експертизу під час будівництва СТО та експлуатації ГЕС

1 хв читати

Будівництво та капремонт станцій технічного обслуговування автомобілів (СТО), автомийок, а також експлуатацію гідроелектростанцій (зокрема малих та ГАЕС) внесено до оновленого переліку видів діяльності з підвищеною екологічною небезпекою.

Відповідне рішення закріплено постановою Кабінету Міністрів №808 від 28 серпня 2013 року.

Усі види діяльності й об'єкти, внесені до оновленого переліку, підлягають обов'язковій державній екологічній експертизі.

Крім того, Кабмін встановив, що до об'єктів підвищеної екологічної небезпеки належатимуть тільки установки з виробництва електроенергії, гарячої води й пари тепловою потужністю понад 200 кВт. Раніше такого нижньої межі не існувало.

Крім цього, до оновленого переліку внесено експлуатацію ліній електропередач та підстанцій напругою не менше ніж 330 кВ, радіотехнічних об'єктів, будівництво транспортних терміналів, пристаней, глибоководних суднових ходів, низки інших об'єктів.

Якщо раніше до об'єктів підвищеної екологічної небезпеки належали всі тваринницькі комплекси продуктивністю понад 5 тис. голів і птахофабрики, то тепер встановлено нові обмеження. Так, до оновленого переліку внесено комплекси з вирощування свиней із чисельністю щонайменше 5 тис. голів, великої рогатої худоби з чисельністю не менше ніж 2 тис. голів, хутрових тварин із чисельністю не менше ніж 3 тис. голів, птиці з чисельністю не менше ніж 60 тис. курей-несучок, не менше ніж 85 тис. бройлерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА