12:50 18.11.2013

Україна та Росія досягли компромісу в питанні оплати за газ

2 хв читати
Україна та Росія досягли компромісу в питанні оплати за газ

Україна та Росія досягли компромісу в питанні оплати за російський газ і його закупівлі НАК "Нафтогаз України", заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"Газ постачається, питання з фінансуванням і оплатами знято", - сказав Е.Ставицький у понеділок у Києві.

У зв'язку з цим міністр зазначив, що сторонам вдалося відійти "від тих формальностей, які з'явилися в середині жовтня і на початку жовтня".

"У результаті досягнуто компромісних рішень, що дадуть змогу Україні своєчасно оплачувати за новим графіком, підписаним за природні ресурси, які ми отримуємо, і водночас задовольнити потреби всіх наших партнерів - у частині постачальника природного газу (це компанія "Газпром") і в частині транзиту до Європи. Ми досягли повного компромісу", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо відновлення закупівель "Нафтогазом" російського газу та їх обсягів, Е.Ставицький сказав: "Ідемо за графіком: від 45 до 90 млн кубів на добу".

За його словами, йдеться про графік, розрахований на поточний опалювальний сезон.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" повністю припинив закупівлю газу "Газпрому" з 8 листопада.

"Газпром" 14 листопада закликав Україну до пошуку компромісу й сам висловив готовність іти назустріч, - зокрема, надати нову розстрочку у виплаті $1,3-мільярдного боргу за газ.

Про відновлення "Нафтогазом" закупівлі російського газу відповідно до чинного контракту та припинення відбору газу з ПСГ за підсумками переговорів з головою правління НАК Євгеном Бакуліним повідомив керівник "Газпрому" Олексій Міллер.

17 листопада в "Газпромі" повідомили, що закупівля російського газу "Нафтогазом України" повернулася до звичних обсягів після тижневої перерви, спричиненої борговою суперечкою і бажанням української сторони обійтися без російських постачань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА