15:13 19.11.2013

ВР ухвалила в першому читанні законопроект про заборону фінансових пірамід в Україні

1 хв читати
ВР ухвалила в першому читанні законопроект про заборону фінансових пірамід в Україні

Парламент України ухвалив у першому читанні урядовий законопроект, що дає визначення "фінансової піраміди". Цей закон встановлює заборону на її створення, сприяння діяльності і поширення відповідної реклами, а також встановлює кримінальну відповідальність за організацію або сприяння діяльності фінансової піраміди.

За ухвалення законопроекту проголосували 310 депутатів.

Згідно з документом , фінансова піраміда - це метод залучення та/або використання будь-яким способом фінансових активів учасників фінансової піраміди в обмін на можливість отримати фінансову вигоду за рахунок перерозподілу фінансових активів, залучених від інших учасників фінансової піраміди.

Організатори фінансової піраміди, а також особи , що сприяють діяльності фінансової піраміди, несуть кримінальну відповідальність.

Особа, окрім організатора фінансової піраміди, звільняється від кримінальної відповідальності, у разі якщо добровільно повідомила про відповідну діяльність правоохоронні органи та сприяла її припиненню.

Дії вважаються скоєними у великому розмірі, якщо сума залучених фінансових активів в 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян , в особливо великому розмірі - якщо сума залучених фінансових активів у 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з конфіскацією майна. Дії, скоєні в особливо великих розмірах або організованою групою, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА