17:29 28.11.2013

Перевірка мережі "Ельдорадо" триває, "Епіцентр" оскаржує 52 млн грн штрафів у суді - голова Держспоживінспекції

3 хв читати

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) України продовжує перевірку української мережі побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і розцінює публічні заяви мережі про неправочинність санкцій як спробу тиску на відомство.

"На сьогоднішній день ще триває перевірка "Ельдорадо", частково виписано 103 млн грн штрафних санкцій", - заявив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов на прес-конференції в Києві в четвер .

Він зазначив, що вважає оприлюднену 27 листопада керівництвом мережі "Ельдорадо " інформацію про оскарження постанов щодо штрафних санкцій і скарг до прокуратури спробою "залякати Держспоживінспекцію, щоб подальші перевірки припинилися".

"Не буде цього. Будуть далі перевірки, вони дійдуть до кінця, згідно з чинним законодавством", - наголосив С.Орєхов.

Він також повідомив, що Держспоживінспекція раніше здійснила перевірку української мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр", за результатами якої застосувала до мережі штрафні санкції на суму 52 млн грн.

"Перед цим, найпершим ми перевіряли "Епіцентр"- 52 млн грн штрафів, також вони (представники мережі - ІФ ) сьогодні в суді (оскаржують рішення Держспоживінспекції - ІФ)" , - сказав С.Орєхов.

Крім того, Держспоживінспекція на сьогодні завершила перевірку української мережі побутової техніки та електроніки "Фокстрот", за результатами якої буде ухвалено постанову про застосування до мережі штрафних санкцій, додав він.

"Щодо "Фокстроту" ми на сьогоднішній день закінчили перевірку, та, згідно із законодавством, десь протягом п'яти днів буде винесено штрафну санкцію", - сказав С.Орєхов.

Як повідомлялося, 27 листопада керівництво мережі "Ельдорадо" на спільній з представниками низки світових виробників побутової техніки та електроніки прес-конференції в Києві заявило, що подало позов до Адміністративного суду Києва і оскаржило постанови Держспоживінспекції про застосування штрафних санкцій за порушення на суму 103,66 млн грн за результатами перевірок мережі 29 жовтня до 11 листопада 2013 року, а також звернулося зі скаргою на дії інспекції до органів прокуратури.

Зі свого боку представники "Делонгі Україна" (ТМ DeLonghi, Kenwood та Braun), "Самсунг Електронікс Україна" (ТМ Samsung) та "Індезіт Україна" (ТМ Indesit) під час прес-конференції заявили, що їхня продукція сертифікована, відповідає всім необхідним стандартам якості та законодавству України, а необґрунтовані, на їхню думку, претензії Держспоживінспекції стосуються розміщення маркування на товарах у мережі "Ельдорадо", а не якості самої продукції.

Офіційних же претензій Держспоживінспекції щодо невідповідностей законодавству про захист прав споживачів побутової техніки ТМ Samsung, Indesit, DeLonghi, Kenwood, Braun на адресу представників виробників і постачальників зазначених ТМ в Україні не надходило.

У середині листопада поточного року С.Орєхов заявив , що Держспоживінспекція за реалізацію продукції, що не відповідає технічним регламентам безпеки, оштрафувала торгові мережі побутової техніки "Ельдорадо" (Київ) і Comfy (Дніпропетровськ) на понад 100 млн грн і 85 тис. грн відповідно.

Згодом мережа Comfy заявила, що перевірки Держспоживінспекція проводила з порушеннями і компанія готує позов про скасування штрафу та визнання перевірок нелегітимними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА