20:15 30.11.2013

Глава делегації ЄП Коваль скликає позачергове засідання комітету з міжпарламентського співробітництва через події в Києві

1 хв читати

Голова делегації Європейського парламенту зі співпраці з Україною Павел Коваль скликає позачергове засідання комітету з міжпарламентського співробітництва Україна - ЄС у зв'язку з останніми подіями в Києві і закликає українських депутатів беззастережно засудити використання сили проти українських демонстрантів.

Про це йдеться в заяві П.Коваля, текст якої передано в суботу в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна".

Констатувавши, що українська міліція грубо атакувала і розігнала мирну демонстрацію на підтримку угоди про асоціацію Україна - ЄС, депутат висловився за підтримку демонстрації та засудив міліцейську атаку на Євромайдані.

"Я закликаю українську владу гарантувати безпеку всіх учасників мирної демонстрації і закликаю дозволити людям мирно і вільно висловлювати свою думку щодо європейського вибору України", - сказав європейський політик.

У цьому зв'язку П.Коваль заявив про намір скликати термінове позачергове засідання комітету з міжпарламентського співробітництва Україна - ЄС.

"Ми, обрані народом парламентарі, маємо говорити єдиним голосом. Тому я звертаюся до всіх моїх друзів, представників усіх політичних партій, які ще не визначили свою позицію, заявити їх однозначну позицію і беззастережно засудити застосування сили. Це - ключовий компонент нашої довіри у виконанні наших обов'язків як народних обранців", - пояснив він своє рішення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА