16:06 13.12.2013

Держспоживінспекція розпочала і продовжить позапланову перевірку мережі Novus у Севастополі, виявлено порушення

3 хв читати
Держспоживінспекція розпочала і продовжить позапланову перевірку мережі Novus у Севастополі, виявлено порушення

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) розпочала позапланову перевірку магазинів мережі продуктових супермаркетів Novus (Київ) у Севастополі.

Як повідомила Держспоживінспекція в Севастополі в п'ятницю, підставою для позапланової перевірки мережі інформація, що з'явилася в ЗМІ, щодо порушення рітейлером торговельного законодавства, та звернення громадян.

Згідно з повідомленням, у результаті позапланової перевірки в одному з магазинів Novus працівники інспекції зафіксували численні порушення правил торгівлі.

Зокрема, йдеться про реалізацію продовольчих товарів із простроченим терміном придатності, ознаками втрати якості, відсутністю повної, достовірної та своєчасної інформації про товар для споживача та з порушенням умов зберігання.

"З огляду на те, що виявлені порушення є грубим недотриманням вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, перевірки мережі магазинів Novus триватимуть", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, нині Держспоживінспекція в Севастополі працює в посиленому режимі, оскільки питання захисту прав споживачів від небезпечних товарів і неякісних продуктів харчування завжди було пріоритетним для відомства, тим паче з огляду на наближення новорічних свят.

Раніше повідомлялося, що в жовтні-листопаді 2013 року Держспоживінспекція України здійснювала перевірки українських мереж побутової техніки і електроніки (ПТіЕ) "Фокстрот", "Ельдорадо", Comfy, а також мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр". За порушення технічних регламентів і перешкоджання перевіркам ухвалено постанови про мільйонні штрафні санкції стосовно рітейлерів. Мережі "Фокстрот" і "Ельдорадо", "Епіцентр" і Comfy, переважно через претензії інспекції до місця розташування маркування на товарах, оштрафовані на близько 400 млн грн, 103,7 млн грн, 52 млн грн і 85 тис. грн відповідно.

Згодом, 11 грудня, "Фокстрот" і Comfy уклали з Держспоживінспекцією меморандум про співпрацю з метою боротьби з контрафактною та контрабандною продукцією. Мережа "Ельдорадо" підписувати меморандум відмовилася, заявивши, що має вичерпні докази незаконності маніпуляцій Держспоживінспекції, дії якої завдали збитку мережі.

Раніше, 10 грудня, народні депутати Андрій Деркач, Нестор Шуфрич і Григорій Смітюх (усі - фракція Партії регіонів) звернулися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова та заявили, що дії голови Держспоживінспекції Сергія Орєхова мають ознаки корупції і призводять до дестабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні, завдання шкоди конституційним правам та свободам громадян".

У зв'язку з цим парламентарі запропонували не лише звільнити голову відомства, а й доручити Генпрокуратурі України здійснити перевірку можливих фактів хабарництва з боку посадових осіб Держспоживінспекції.

Перший супермаркет мережі Novus відкрито в Україні в 2008 році. Керуючою компанією мережі в країні виступає ТОВ "Новус Україна" (Київ).

"Новус Україна" планує за підсумками 2013 року збільшити товарообіг практично на третину порівняно з 2012 роком - до 2,5 млрд грн, а в 2014 році - на 30-40% проти 2013 року, до 3,25-3,5 млрд грн (без ПДВ).

Станом на 12 грудня 2013 року мережа об'єднує 27 магазинів Novus в усій Україні. Окрім основного бізнесу, компанія здійснює імпорт і дистрибуцію товарів у країні. Загальна площа магазинів мережі становить близько 170 тис. кв. м, із них торговельна площа супермаркетів - понад 66 тис. кв. м.

Розвиває мережу супермаркетів Novus компанія BT Invest (Литва), створена в 2008 році колишніми акціонерами компанії "Сандора" Раймондссом Туменасом і нині покійним Ігорем Беззубом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА