13:38 23.12.2013

Частка новин на основних українських телеканалах значно зросла у перший тиждень грудня - моніторинг

2 хв читати

Дві третіх ефіру на основних українських телеканалах у перший тиждень грудня припали на політичні новини, заявила заввідділом інституту соціології НАН України Наталя Костенко.

"63% ефіру у перший тиждень грудня становлять політичні новини в Україні, це найвищий показник із 2004 року", - повідомила Н.Костенко на презентації дослідження Академії української преси за участю Інституту соціології НАН України .

Так, за словами Н.Костенко на каналі "1+1" у листопаді обсяг політичних новин становив 13%, а в грудні вже 74%. Схожі показники і в каналу СТБ, в якого обсяг політичних новин за місяць збільшився з 16% до 73%. Найменше політичних новин за перший тиждень грудня було у телеканалу "Інтер".

Серед державних інститутів найчастіше згадувалися силові відомства - 40% (у листопаді 23%). Негативні оцінки найчастіше в ефірах були адресовані Кабінетові Міністрів - 47% (у листопаді негативні оцінки адресувалися місцевим органам влади - 19%).

Найбільшу увагу програми новин приділили президенту України Віктору Януковичу (24%), прем'єр-міністру України Миколі Азарову (14%), лідерам парламентських фракцій "Батьківщина" Арсенію Яценюку (11%), "УДАР" Віталію Кличку та ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку (по 8%). У сумнівно-негативному контексті найчастіше повідомлялося про лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського (79%), міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка (43%), Миколу Азарова ( 41%) і Віктора Януковича (29%).

За словами Н.Костенко, увага до екс-прем'єра Юлії Тимошенко в телеефірах було не дуже високою і не містила критичних згадувань. "Це перший випадок за останні роки", - зазначила Н.Костенко .

Дослідження проводила Академія української преси за участю вчених інституту соціології НАН України методом контент-аналізу новин прайм-тайму восьми провідних українських телеканалів - "Інтера", "1+1", "Нового каналу", СТБ, ICTV, Першого національного та ТVi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА