17:47 24.12.2013

Підготовка до реалізації ще п’яти спільних проектів щодо МФО у сфері ЖКГ майже на 10 млрд грн триває - Вілкул

2 хв читати

Уряд продовжує роботу з підготовки до реалізації ще п'яти спільних проектів з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) на суму майже 10 млрд грн, повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної робочої наради на Поштовій площі в Києві, коментуючи підсумки діяльності Мінрегіону в 2013 році.

Водночас він не уточнив, про які саме проекти йдеться.

"Залучення коштів МФО і кращих технологій - важливі складові модернізації ЖКГ Навіть у найскладнішій і найпроблемнішій галузі - у ЖКГ - завдяки тісній співпраці з МФО, зокрема з європейськими, нам вдалося досягти серйозних результатів. Україна спільно з МФО вже реалізує чотири проекти з модернізації ЖКГ загальною вартістю понад 3 млрд грн", - сказав О.Вілкул.

За даними Мінрегіону, перший із згаданих О.Вілкулом проектів - розвиток міської інфраструктури, реалізується в 14 містах країни. У його рамках уже замінено майже 50 км водопровідно-каналізаційних мереж, реконструйовано 408 насосних і каналізаційних станцій (із 460 запланованих). Середній показник економії електроенергії на комунальних підприємствах, де завершено реалізацію проекту, становить 30% від запланованих 15%. На 5% скоротилися втрати води.

Другий проект на суму понад EUR31 млн, реалізований в Миколаєві спільно з Європейським інвестиційним банком, спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. У його рамках виконуються роботи із заміни майже 20 км мереж, оновлення 18 насосних станцій, реконструкції очисних споруд міста і будівництва двох відстійників. Проект заплановано завершити до кінця 2015 року. Очікуваний результат - зниження на 25% споживання електроенергії, втрат води у мережах на 5%, а також підвищення якості послуг водопостачання та водовідведення, збереження екосистеми у басейні р. Південний Буг і Чорного моря.

Третій проект "Модернізація теплопостачання, водовідведення та енергозбереження" на суму EUR147,5 млн заплановано реалізувати спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у восьми містах: Ялті, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Тернополі, Житомирі, Івано-Франківську, Черкасах.

Четвертий проект "Демо Україна" на загальну суму EUR10 млн реалізується з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCО). Він спрямований на впровадження енергоефективних заходів у секторі теплопостачання. Для участі у проекті відібрано 10 міст: Донецьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава, Сєверодонецьк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА