13:05 14.01.2014

Колегія суддів Апеляційного суду залишила під вартою Котенка - одного з підозрюваних у побитті Чорновол

3 хв читати

Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила під вартою одного з підозрюваних у побитті активістки Тетяни Чорновіл Сергія Котенка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок колегія суддів Апеляційного суду Києва розглянула апеляцію захисту С.Котенка й залишила її без задоволення.

На початку судового засідання суд заборонив проведення фото- та відеозйомки.

Адвокат С.Котенка заявила клопотання про витребування низки документів, які стали підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, проте суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Також адвокат у своїх поясненнях зазначила, що вважає рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва про обрання С.Котенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою безпідставним, оскільки сторона обвинувачення не надала достатньо доказів підозри у вчиненні злочину С.Котенком, а також не зазначила ризиків, які могли виникнути у разі обрання іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою. У зв'язку з цим захисник просила змінити запобіжний захід своєму підзахисному на домашній арешт.

У свою чергу прокурор у процесі Олександр Царьов просив суд залишити апеляцію без задоволення. Держобвинувач наголосив, що С.Котенка обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, нагадавши, що він перебував у розшуку.

Колегія суддів оголосила лише регулятивну частину рішення, в ній, зокрема, зазначено: "Ухвалу слідчого судді Печерського суду від 27 грудня... згідно з якою застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Сергія Котенка, залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення".

Повний текст рішення апеляційного суду буде оголошено 21 січня о 14.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", незважаючи на те, що було заборонено проводити фото- та відеозйомку і дозволено проведення аудіозапису, у суддів викликало запитання використання диктофона деякими журналістами. Судді також попередили, що якщо в Інтернеті з'явиться відеозйомка судового засідання, то стосовно журналістів, які були присутніми в залі, буде застосовано відповідні заходи реагування.

Як повідомлялося, Т.Чорновол побили в ніч на 25 грудня. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники витягнули Т.Чорновол і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), після допиту Т.Чорновол 26 грудня провадження було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України (завдання тяжких тілесних ушкоджень).

У рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у вчиненні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка та його брата Олександра, а також Андрія Насиковського, у квартирі якого ночував у ніч вчинення злочину С.Котенко. Прізвище п'ятого затриманого не зазначено.

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Т.Чорновол - за рішенням суду О.Храмцова, братів Котенків та О.Насиковського заарештовано до 23 лютого 2014 року.

На О.Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке фігурує на записі відеореєстратора автомобіля Т.Чорновол. Водночас деякі ЗМІ з посиланням на друзів підозрюваного повідомляють, що О.Храмцов має алібі, а Porsche Cayenne у нього ще півроку тому придбав С.Котенко, проте виплатив лише частину суми, тому авто все ще зареєстровано на О.Храмцова.

28 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для п'ятого підозрюваного - 34-річного жителя м. Дніпродзержинська (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. З його свідчень виходить, що він особисто брав участь у побитті Т.Чорновол. Затриманий також розповів, що приїхав до Києва купувати автомобіль Porsche Cayenn.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА