14:29 15.09.2021

Чорновола вбили ударами кастета - колишній заступник генпрокурора Голомша

2 хв читати
Чорновола вбили ударами кастета - колишній заступник генпрокурора Голомша

Лідер Народного руху України В'ячеслав Чорновіл загинув не в дорожньо-транспортній пригоді, а був убитий кастетом, заявив колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновола ще тоді (за часів президентства Леоніда Кучми - ІФ) і встановили, що Чорновола було вбито чотирма ударами кастета в потиличну ділянку голови й таким самим кастетом було добито водія", - сказав Голомша в ефірі "4 каналу".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи було це точно не ДТП, Голомша наголосив: "Безперечно, що це було не ДТП... У мене така сформована думка і переконання. І така сама думка у слідчого та у керівника оперативної служби".

"Було встановлено відключення подушок безпеки, підроблення (документа - ІФ) огляду місця події, було встановлено місце вбивства на Волині основного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. І ми "розкрутили" експерта, який сказав, що він не розтинав трупа Чорновола", - додав він.

Водночас, за словами Голомші, "у період найбільш активної фази розслідування цієї та інших резонансних кримінальних справ у нього під "фейковими приводами" забрали справи і передали їх іншому заступнику генпрокурора".

Він уточнив, що "вилучення справ відбулося за генпрокурора Олександра Медведька".

Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі поблизу Києва, коли його автомобіль зіткнувся з КамАЗом із причепом, що розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар. Соратники Чорновола та деякі політики неодноразово заявляли про політичне вбивство.

У червні 2010 року прокуратура Києва ексгумувала тіло Чорновола для повторної комісійної судово-медичної експертизи. Експертизу здійснено на прохання родичів загиблого, вона була необхідна для усунення суперечностей у доказовій базі під час розслідування кримінальної справи, тобто для встановлення характеру отримання тілесних ушкоджень і встановлення причин смерті лідера НРУ.

У серпні 2011 року експертиза тіла Чорновола встановила, що він загинув унаслідок травм, отриманих у ДТП.

21 січня 2014 року Бориспільський міжрайонний суд закрив справу про загибель Чорновола. Однак у квітні 2014 року розслідування було знову відновлено. Колегія суддів Апеляційного суду Київської області направила справу про загибель лідера Народного руху України Чорновола на додаткове розслідування в прокуратуру, задовольнивши у такий спосіб клопотання потерпілих у справі. Зокрема, суд скасував рішення Бориспільського міськрайонного суду про закриття цієї справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА