17:21 14.01.2014

Виготовлена для Іраку третя партія українських БТР-4 залишається на "нейтральній смузі", її технічні характеристики в нормі - джерело

2 хв читати

Відвантажена до Іраку в лютому 2013 року за підсумками приймання іракським замовником третя партія нових українських БТР-4 у складі 40 машин наразі залишається "на нейтральній смузі", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок джерело в оборонному секторі.

Коментуючи на прохання агентства поточну ситуацію навколо реалізації іракського контракту, а також повідомлення ЗМІ про те, що суховантаж із бронетехнікою у зв'язку з нібито відмовою армії Іраку від українських БТР-4 прибув на початку січня до одного з українських портів, співрозмовник уточнив: "Наразі машини перебувають на нейтральній смузі".

Співрозмовник агентства не відповів на запитання про плани щодо проведення передбаченого контрактом технічного обслуговування бронетехніки, відзначивши задовільні технічні кондиції нових БТР-4: "Можу лише зазначити, що після заміни акумуляторів і балонів зі стислим повітрям техніка власним ходом була переміщена в потрібну точку порту. Технічні характеристики бронетехніки підтверджено після восьмимісячного перебування в несприятливих кліматичних умовах".

За повідомленнями ЗМІ, корабель з новою українською військовою технікою повернувся на початку січня в Україну після кількох місяців простою в Персидській затоці у зв'язку з небажанням замовника приймати техніку через нібито виявлені в корпусах БТР тріщини.

Держкомпанія "Укрспецекспорт" наразі повідомлення ЗМІ не коментує.

У 2009 році Україна уклала масштабний контракт обсягом понад $550 млн на постачання військової техніки, зокрема шести багатоцільових Ан-32 і 420 од. БТР-4, до Іраку. Основними виконавцями контракту є ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) і Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова (ХКБМ), а також ДП "Антонов" (Київ), що входять до складу держконцерну "Укроборонпром".

Постачання авіатехніки замовнику завершено в 2012 році.

Україна розпочала постачання бронетехніки навесні 2011 року. Замовнику передано загалом 128 од. БТР-4, зокрема 40 машин, відвантажених іракській стороні в лютому за підсумками технічного приймання бронетехніки в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА