10:04 15.01.2014

Держава не має наміру скорочувати фінансування лікування онкохворих дітей, запевняють у МОЗ України

2 хв читати
Держава не має наміру скорочувати фінансування лікування онкохворих дітей, запевняють у МОЗ України

На бюджетну програму із забезпечення медичних заходів окремих державних програм, зокрема на лікування онкохворих дітей у 2014 році передбачено на 173,26 млн грн більше, ніж минулого року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, загалом у 2013 році на програму "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" було виділено 2,12 млрд грн.

У МОЗ зазначають, що поширена деякими ЗМІ інформація про те, що в проекті державного бюджету на 2014 рік на лікування онкохворих дітей передбачено вчетверо менше коштів, ніж минулого року, не відповідає дійсності та має свідомо провокаційний характер.

Розподіл коштів між різними напрямами цієї бюджетної програми здійснюватиметься лише після того, як Верховна Рада ухвалить держбюджет на 2014 рік. "Будь-які заяви про скорочення бюджетного фінансування соціально вагомих програм, особливо таких, як лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, є абсолютно безпідставними", - зазначив директор департаменту економіки та ресурсного забезпечення МОЗ України Володимир Дуда.

За його словами, обсяг коштів, спрямованих державою на закупівлю медпрепаратів для онкохворих дітей, у 2013 році збільшився з 91 млн грн до 216 млн грн, завдяки чому вдалося досягти стовідсоткового забезпечення їх необхідними ліками.

"Можу запевнити вас у тому, що цього року на лікування наших маленьких громадян з онкологічними патологіями з державного бюджету буде виділено не меншу суму, ніж минулого року, а можливо, й більшу", - зазначив В.Дуда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА