19:34 17.01.2014

Асоціація юристів України просить Януковича ветувати закон Колесніченка-Олійника

1 хв читати

Асоціація юристів України (АЮУ) висловлює стурбованість законодавчими змінами, спрямованими на обмеження прав громадян, та закликає президента України ветувати ухвалений Верховною Радою 16 січня закон.

Про це йдеться в заяві асоціації, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Асоціація юристів України, залишаючись аполітичною та незаангажованою організацією, висловлює глибоку заклопотаність стосовно ухвалення Верховною Радою закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів безпеки громадян" від 16 січня 2014 року. Як провідне юридичне співтовариство ми не можемо залишитися осторонь ключових громадських процесів в Україні, тому вважаємо за необхідне висловити нашу позицію щодо вищезгаданого закону", - зазначено в заяві АЮУ.

Асоціація відзначає грубе порушення Верховною Радою порядку та процедури голосування, передбачених Конституцією України та законом про регламент Верховної Ради, під час ухвалення зазначеного закону.

Члени АЮУ також переконані, що зазначений закон явно обмежує та звужує основоположні права та свободи людини і громадянина, передбачені Конституцією України та міжнародними договорами України, зокрема, право на свободу мирних зібрань, право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, право на свободу об'єднань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА