16:52 21.01.2014

Українська "Вікіпедія" оголосила щоденний 30-хвилинний страйк, протестуючи проти ухвалених 16 січня змін до законодавства

2 хв читати

Українська "Вікіпедія" заявила про рішучий протест проти ухваленого Верховною Радою та підписаного президентом закону "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів із захисту безпеки громадян".

"Спільнота оголошує про встановлення банера на знак протесту та оголошує про щоденний 30-хвилинний страйк з 16:00 до 16:30 за київським часом україномовного розділу "Вікіпедії", починаючи з вівторка 21 січня 2014 року, під час якого сторінки не будуть доступні для читачів з усього світу", - сказано в повідомленні, розміщеному на сайті україномовної "Вікіпедії".

Українська спільнота "Вікіпедії" вважає "вкрай небезпечними положення цього закону, що дозволяє блокувати веб-ресурси, які займаються поширенням екстремістської інформації та про покарання за наклеп, під що можна підвести будь-який матеріал, що має антиурядове спрямування та його джерелом не є офіційні сайти органів влади".

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 січня ухвалила закон авторства народних депутатів Володимира Олійника та Вадима Колісниченка (обидва - Партія регіонів). У ньому, зокрема, визначено порядок реєстрації та функціонування громадських організацій - "іноземних агентів"; введено кримінальну відповідальність за наклеп та екстремістську діяльність, а також за втручання в роботу інформаційних ресурсів органів держвлади; посилено кримінальну відповідальність за масові заворушення, блокування та захоплення будівель тощо.

Закон опубліковано в офіційній пресі 21 січня, набуде чинності 22 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА