13:38 26.01.2014

Мер Сум запропонував комуністам викупити у міста Леніна - ЗМІ

2 хв читати

Міський голова Сум Геннадій Мінаєв звернувся до ЦК КПУ з пропозицією купити за 16 млн грн бронзовий пам'ятник Леніну, який поки що стоїть у Сумах.

Як повідомляє місцевий портал dancor.sumy.ua, виступаючи на сесії Сумської облради 24 січня, Р.Мінаєв заявив, що дає комуністам тиждень на збір грошей.

"Чому шістнадцять мільйонів? Тому що в пам'ятнику 16 тонн бронзи, воходить по мільйону за тонну". - пояснив "Данкору" мер свою політику ціноутворення.

Рішення про знесення двох пам'ятників Леніну Сумська міськрада ухвалила ще на сесії 29 травня 2013 р. Один із них - погруддя біля БК "Хімік" - вирішено передати на відповідальне зберігання міському осередку КПУ, а пам'ятник у районі Дурівщини, підлягає демонтажу і переплавці в пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву.

Міська організація КПУ з цього приводу подала позов у Зарічний райсуд, але той в задоволенні позову відмовив. Згодом це рішення залишив у силі і Харківський апеляційний адміністративний суд

Обидва пам'ятники планують демонтувати до кінця січня.

Тепер у комуністів є тиждень, щоб викупити пам'ятник вождю.

У Сумах вже визначено переможця конкурсу на пам'ятник засновнику міста козаку Герасиму Кондратьєву - авторський колектив на чолі з харківським скульптором Ельданізом Гурбановим. Попередня вартість проекту - 500-600 тис. грн. Семиметровий пам'ятник планують встановити на Театральній площі, поблизу театру ім. Щепкіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА