10:36 31.01.2014

На честь загиблого активіста Євромайдану Вербицького назвуть гору на Кавказі - газета

1 хв читати

Львівські альпіністи заявляють про наміри назвати одну з безіменних вершин на Кавказі на честь загиблого активіста Євромайдану Юрія Вербицького, пише газета "Сегодня" у п'ятницю.

За словами керівника гірського клубу "Екстрем" Мар'яна Нищука, Ю.Вербицький був членом клубу, і його друзі вирішили так увічнити його пам'ять. "За останні два роки альпіністи вже назвали одну з вершин на Кавказі ім'ям Степана Бандери, а другу - Андрія Шептицького. Цього року третю вершину планували назвати на честь Папи Івана Павла II, але, як пояснюють члени клубу, через трагічну смерть Ю.Вербицького вирішили з горою на честь понтифіка зачекати", - йдеться у статті.

За словами М.Нищука, ініціативу львів'ян підтримали їхні грузинські колеги, які допоможуть знайти безіменну вершину, після чого українці поїдуть туди, щоб визначити її точні координати. Експедицію заплановано на серпень.

Львівська міська рада також має намір звернутися до грузинських колег по узгодження, після чого вони повинні будуть нанести вершину Ю.Вербицького на карти.

За даними видання, у Львові тим часом на честь Ю.Вербицького хочуть назвати ще й площу, вулицю або сквер.

Як повідомлялося, Ю.Вербицького, викраденого разом з активістом Майдану Ігорем Луценком, знайшли мертвим у Бориспільському районі Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА