16:17 06.02.2014

Держветслужба України припинила сертифікацію свинини з трьох областей

1 хв читати
Держветслужба України припинила сертифікацію свинини з трьох областей

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України припинила видачу ветеринарних сертифікатів для експорту продукції з територій Луганської, Харківської та Донецької областей.

"Після виникнення спалаху африканської чуми свиней на території Луганської області було ухвалено рішення щодо припинення видачі ветеринарних сертифікатів для експорту продукції з територій Луганської, Харківської та Донецької областей", - йдеться в повідомленні на сайті Россільгоспнагляду.

Держветслужба України надала російській стороні документи для проведення фахівцями Россільгоспнагляду експертної оцінки епізоотичного стану в Україні у зв'язку з нещодавнім спалахом АЧС та здійснення регіоналізації з метою забезпечення постачання до Росії безпечної продукції.

Як повідомлялося, вірус АЧС було виявлено в Луганській області, 5 лютого керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт і голова Держветслужби Володимир Горжеєв обговорили епізодичну ситуацію в області.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих і здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин).

Вакцини від АЧС немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА