17:57 11.02.2014

Генпрокуратура оскаржує приватизацію 60,8% акцій "Донбасенерго"

2 хв читати

Генеральна прокуратура України звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати недійсною приватизацію 60,8% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Донбасенерго".

Як зазначено в постанові суду, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, попереднє засідання у справі було заплановано на 11 лютого.

У своєму зверненні, Генпрокуратура вимагає визнати недійсними розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження умов приватизації "Донбасенерго", а також низку документів Фонду держмайна України, що стосуються приватизації енергокомпанії.

Як повідомлялося, наприкінці 2013 року ТОВ "ТехНова" (Київ) звернулося до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсним продаж ФДМ 60,8% акцій "Донбасенерго" на користь ПАТ "Енергоінвест Холдинг" (Донецьк).

У серпні 2013 року "Енергоінвест Холдинг" переміг у конкурсі з приватизації 60,8% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Донбасенерго", запропонувавши за пакет 718,92 млн грн.

Спочатку "Енергоінвест Холдинг" запропонував за пакет 642 млн грн, а його єдиний конкурент "ТехНова" - 641,1 млн грн (стартову ціну було встановлено на рівні 641 млн грн).

Під час конкурсу зроблено 12 кроків підвищення ціни. У підсумку вона зросла до 718,92 млн грн. "ТехНова" не стало пропонувати більшу суму за акції генкомпанії, і ФДМ визнав перемогу "Енергоінвест Холдингу".

"ТехНова" контролюють бізнесмени Анатолій Шкрібляк і Олег Яковенко, "Енергоінвест Холдинг" - Ігор Гуменюк.

"Донбасенерго" експлуатує Старобешівську (1940 МВт) і Слов'янську (880 МВт) ТЕС сумарною встановленою потужністю 2820 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА