18:23 11.02.2014

Апеляційний суд звільнив з-під варти під домашній арешт шістьох учасників Автомайдану - прокуратура Київської області

2 хв читати

Апеляційний суд Києва у вівторок розглянув апеляції шістьох учасників Автомайдану та змінив їм запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Київської області, суд пом'якшив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт Ігорю Місяку, Дмитру Сайдакову, Ігорю Палеху, Денису Сергієнку, Андрію Лісовенку та Віктору Давидяку.

Водночас у прес-службі зазначили, що прокуратура просила суд залишити в силі запобіжний захід автомайданівцям, оскільки слідство має докази їх причетності до вчинення злочину.

У повідомленні прокуратури Київської області, розміщеному на офіційному сайті, зазначено, що нині розслідують два кримінальні провадження, в яких фігурують 18 автомайданівців, підозрюваних в організації масових заворушень. "Якщо будуть виконані всі вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності, всі ці громадяни будуть амністовані", - повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"По-перше, має бути звільнено всі зайняті під час акцій протесту будівлі чи приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, допущено до своїх робочих місць тих, хто там працює. По-друге, має бути розблоковано транспортні комунікації на вулиці Грушевського в Києві. По-третє, розблоковано інші вулиці, площі, провулки, бульвари і в Києві, і в інших населених пунктах України", - наводить прес-служба слова прокурора області Михайла Витязя.

У прокуратурі зазначають, що ця вимога не стосується тих місць, на яких відбуваються мирні акції протесту.

Прокурор області також додав, що нині частина підозрюваних у зазначених провадженнях перебуває під домашнім арештом, інші - під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА