13:06 14.02.2014

Самооборона Майдану має намір блокувати урядовий квартал 18 лютого - комендант

2 хв читати

Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" на засіданні 13 лютого обговорила можливість блокування урядового кварталу самообороною Майдану 18 лютого, повідомив комендант Євромайдану, народний депутат (фракція "Батьківщина") Андрій Парубій.

"На засіданні ми обговорювали план наступу на вівторок. Ми блокуватимемо урядовий квартал", - сказав він у коментарі "Сегодня.ua".

При цьому А.Парубій відмовився уточнити деталі, пояснивши, що згоден обговорювати їх тільки з особами, які готові привести на акцію понад тисячу людей.

Як відомо, в неділю, 16 лютого, на майдані Незалежності відбудеться народне віче, на якому обговорять "мирний наступ".

"Сегодня.ua" із посиланням на коменданта зайнятої будівлі мерії Руслана Андрійка також повідомляє, що в ніч на п'ятницю невідомі відчинили кабінет заступника КМДА - секретаря Київради Галини Гереги, зламавши двері.

У Київраді з відділу забезпечення діяльності секретаря Київради зникли принтер-сканер, факс, кулер, деякі особисті речі й документи. З комп'ютерів було стерто всю інформацію. З приймальні Г.Гереги зник кольоровий принтер, монітор відеоспостереження і сейф.

З особистого кабінету секретаря зник плазмовий телевізор, дві православні книги, картина, мікрохвильова піч, посуд і два прапори: Києва й України.

За інформацією "Сегодня.ua", на місце події викликали міліцію, але правоохоронців туди не пускають активісти, котрі перебувають у Київраді. Силоміць співробітники МВС не пробиватимуться, повідомили в прес-службі міліції Шевченківського РВВС. Міліціонери склали протокол про недопуск слідчо-оперативної групи до мерії та ухвалили заяву про злом кабінету.

За словами коменданта, доступу до кабінетів чиновників звичайні мітингувальники не мають. "Туди мають доступ тільки самі чиновники. Ми вважаємо, що це провокація", - сказав він.

"На вході зі двору крилом, де розташований кабінет Гереги, останні три дні проходить кожен охочий. Унизу стоїть одна людина з активістів, але документів не перевіряє. До будівлі може заходити хто хоче", - повідомили газеті в прес-службі Київради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА