10:13 19.01.2018

Українські правоохоронці вже встановили дані 500 членів "Самооборони Криму"

2 хв читати
Українські правоохоронці вже встановили дані 500 членів "Самооборони Криму"

 Українські правоохоронці вже встановили дані понад 500 членів незаконно утвореного збройного формування "Самооборона Криму", і ця робота триває, повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

"Представники так званої Самооборони Криму безпосередньо причетні до порушень прав та свобод громадян на території півострова, захоплення адміністративних будівель та інших стратегічних об'єктів, чим надавали допомогу країні-агресору. Правоохоронними органами на сьогодні встановлено дані понад 500 членів цього незаконно утвореного збройного формування. Робота з ідентифікації та збору доказів щодо причетності цих осіб до тих чи інших незаконних дій триває", - повідомляється в п'ятницю вранці на сайті прокуратури АРК.

У прес-службі відомства також інформують, що слідчі АРК отримали достатньо доказів для повідомлення про підозру за фактами участі у складі не передбаченого законом збройного формування у нападі на організації та громадян, а також посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України керівнику так званої роти спецпризначення Самооборони Криму.

"Зокрема, колишній керівник республіканської профспілки працівників МВС України зібрав 23.02.2014 року позачергове засідання профспілки, на якому було створено так зване збройне формування Самооборона Криму", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 27 лютого 2014 року зазначена особа очолювала 4-ту роту збройного формування, яка брала участь у блокуванні та захопленні аеропорту в Сімферополі, координувала дії російських силовиків у Криму, також здійснювало захоплення приміщень СБУ і МВС в автономії.

"17 січня особі повідомлено про підозру та підготовлено матеріали щодо оголошення її в розшук", - йдеться в повідомленні.

В інформації повідомляється, що зазначену людину підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 260 та ч. 2 ст. 110 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА