14:04 28.02.2014

Військовослужбовці ЧФ РФ блокували прикордонну частину в Балаклаві, російські вертольоти прилетіли в Україну, порушуючи двосторонні угоди, - Держприкордонслужба

2 хв читати
Військовослужбовці ЧФ РФ блокували прикордонну частину в Балаклаві, російські вертольоти прилетіли в Україну, порушуючи двосторонні угоди, - Держприкордонслужба

У Державній прикордонній службі України підтверджують блокування військовослужбовцями Чорноморського флоту Росії Севастопольського загону морської охорони прикордонних військ.

"Прикордонники цих осіб ідентифікували як військовослужбовців 810-ї бригади Морської піхоти ЧФ РФ. Вони розмістилися перед КПП загону й оточили всі підходи. На висотах навколо загону розміщені снайпери", - зазначено в повідомленні Держприкордонслужби, розміщеному в п'ятницю на сайті відомства.

За даними прикордонного відомства, пізніше до КПП прикордонного загону прибув керівник групи російських військовослужбовців, капітан 1-го рангу, який заявив, що вимога цих осіб - щоб ніхто не залишав територію військової частини. "Вони нібито виконують вимоги постанови Ради безпеки Криму - не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів із командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і здійснюють спостереження", - зазначено в інформації.

Також, за даними Держприкордонслужби, у п'ятницю вранці ракетний катер ЧФ РФ "Ивановец" зупинився неподалік берега на рейді Балаклавської бухти нібито через поломку двигуна.

Крім того, згідно з інформацією, прикордонники відстежили переліт із Керченського напрямку в Україну понад десяти російських військових вертольотів. Лише на три з цих вертольотів українська сторона отримала відповідну заявку ЧФ РФ.

"У пункті пропуску "Кача" було оформлено три вертольоти, стосовно яких було подано відповідну заявку ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули держкордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод", - зазначається в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА