09:40 03.03.2014

Генпрокуратура оскаржила в суді рішення кримського парламенту про призначення Аксьонова прем'єром і проведення референдуму

2 хв читати

Генеральна прокуратура України оскаржила в суді рішення кримського парламенту про призначення Сергія Аксьонова прем'єр-міністром і проведення референдуму щодо розширення статусу та повноважень Криму.

"Генеральна прокуратура України подала позов до адміністративного суду про скасування низки рішень, ухвалених 27 лютого Верховною Радою АР Крим. Зокрема - щодо висловлення недовіри Раді Міністрів Криму, припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови кримського уряду, а також про організацію і проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу та повноважень кримської автономії", - йдеться у зверненні колегії Генпрокуратури, оприлюдненому в неділю.

У зверненні міститься нагадування про те, що, відповідно до ст. 121 Конституції України, прокуратура є єдиною системою та забезпечує дотримання законності в державі.

"Тому будь-які рішення про призначення керівників органів прокуратури всупереч встановленому порядку, як це відбулося в Криму, є незаконними", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, будівлю Верховної Ради Криму в ніч на 27 лютого захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди забирали в усіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму ухвалив постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу та повноважень Автономної Республіки Крим, а також призначив прем'єром Криму депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" С.Аксьонова. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної Ради Криму Ольга Сульникова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту під час голосування, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Згідно з Конституцією України, прем'єра Криму призначає Верховна Рада Автономії за погодженням із президентом України. На уточнювальне запитання про те, чи є погодження президента України на призначення нового прем'єра, О.Сульникова відповіла: "Погодження є".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА