10:20 14.03.2014

Генпрокуратура закрила кримінальні провадження стосовно Власенка

2 хв читати
Генпрокуратура закрила кримінальні провадження стосовно Власенка

Генеральна прокуратура закрила кримінальні провадження стосовно народного депутата Сергія Власенка у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю, зазначені провадження розслідувало Головне слідчим управління за фактами невиконання судового рішення за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України, незаконного позбавлення волі екс-дружини депутата Наталії Окунської та в ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 15 КК України за відсутністю складу злочину (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Як раніше повідомлялося, Головне слідче управління Генпрокуратури внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення С.Власенком щодо своєї колишньої дружини Н.Окунської незаконних дій. Дії С.Власенка кваліфікувалися за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

С.Власенка було обрано 28 жовтня 2012 року до Верховної Ради за списком "Батьківщини". Проте 6 березня 2013 року Вищий адмінсуд України позбавив його депутатського мандата, задовольнивши позов на той час спікера Верховної Ради Володимира Рибака (позов аргументувався поєднанням С.Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльності). 12 березня С.Власенко подав заяву про перегляд рішення ВАСУ Верховним Судом України, проте отримав відмову.

4 березня Верховна Рада України повернула депутатський мандат С.Власенку, а спікер Олександр Турчинов повідомив, що "згідно з постановою ВАСУ від 28 лютого 2014 року С.Власенко є народним депутатом".

С.Власенко раніше був адвокатом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА