19:33 21.03.2014

Тимошенко ініціює створення оперативного штабу для реагування на військову агресію Росії

2 хв читати

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко ініціювала проведення наради за участю відомих фахівців в оборонній і військовій сферах та запропонувала створити постійний штаб із напрацювання рішень для реагування на загрози військової агресії з боку Росії.

Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", Ю.Тимошенко на нараді зазначила, що нинішня ситуація "змушує шукати екстраординарні рішення для реагування на військову агресію Росії на новому рівні".

Лідерка партії "Батьківщина" зазначила, що Росія готувала анексію Криму давно, плани були масштабнішими, і не виключено продовження їх реалізації.

"Що стосується світу, то ми будемо наполягати, щоб військова допомога в будь-якому контексті прийшла. Ми будемо наполягати, щоб вони збільшували санкції. Але всі реалісти: ми залишилися сам-на-сам у дуже важкій ситуації", - наголосила Ю.Тимошенко та запропонувала учасникам наради об'єднатися для розробки Плану дій щодо реагування на військову агресію Росії, анексію Криму та недопущення подальшої ескалації.

Лідерка "Батьківщини" також висловила упевненість, що учасники наради бездоганно знають ситуацію в українській армії та розуміють, що і як відбувається. "Ситуація важка. Тому, враховуючи ваш досвід, хочеться поговорити та почути ваші поради щодо цієї ситуації", - звернулася вона до фахівців.

За результатами наради було напрацьовано пакет із кількох десятків пропозицій, який терміново буде направлено керівництву України.

На нараді, згідно з інформацією прес-служби партії, були присутні визнані спеціалісти оборонно-військового блоку: Олександр Галака (начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України в 2003-2008 рр.), Володимир Довбня (перший заступник начальника штабу внутрішніх військ МВС у 2006 р.), Ігор Кабаненко (перший заступник начальника Генштабу ЗС України у 2012-2013 рр.), Анатолій Лопата (начальник Генерального штабу ЗСУ - перший заступник міністра оборони України), Григорій Марченко (директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України у 2012 р.), Євген Марчук (міністр оборони України в 2003-2004 рр.), Микола Мельник (науковий консультант Центру Разумкова у 2012-2014, суддя Конституційного Суду України у 2014 р.), Микола Петрук (головнокомандувач Сухопутних військ ЗСУ в 2004-2006 рр.), Степан Руснак (командувач Повітряних сил ЗСУ у 2007-2009 рр.), Валерій Садовський (в. о. заступника начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України в 2014 р.), Іван Свида (начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України у 2009-2010 рр.), Олександр Скибінецький (народний депутат України V-VI скликань від "БЮТ", перший заступник голови СБУ в 1995-1998 рр.), Олександр Скіпальський (начальник Головного управління розвідки Міноборони в 1992-1997 рр.), Рустем Умеров (представник меджлісу кримськотатарського народу), Мустафа Джемілєв (народний депутат України, представник меджлісу кримськотатарського народу), Григорій Немиря (народний депутат України), Борис Тарасюк (народний депутат України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У застосунку "Резерв+" з'явилася інформація про бронювання 340 тисяч військовозобов'язаних

СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів під час закупівлі бронежилетів

У Дергачах уже 9 постраждалих - обладміністрація

Унаслідок ворожих авіаударів по Дергачах Харківської області постраждали п’ятеро осіб, зокрема дві дитини

Власник Group DF Фірташ оскаржить продовження українських санкцій у міжнародних судах

Президент підписав закон про застосування англійської мови в Україні

У прикордонній смузі в межах Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА