16:48 01.04.2014

Екс-ректора Мельника затримали після прильоту в Україну - Аваков

2 хв читати

Українські правоохоронці затримали колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника, повідомляє глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Затримали "податкового ректора" Мельника. Пам'ятаєте, втік за Януковича з домашнього арешту? Після прибуття з Лондона", - написав А.Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook у вівторок.

"Боюся, на жертву колишнього режиму навряд чи схожий. Діємо за законною процедурою", - додав глава МВС.

Як повідомлялося, екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці не налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження П.Мельника, триває підготовка до його затримання та подальшої екстрадиції на територію країни. При цьому глава МВС не уточнив, в якій країні планується затримання П.Мельника.

16 вересня народний депутат Геннадій Москаль із посиланням на офіційну інформацію Генпрокуратури повідомив, що П.Мельник перебуває в м. Сан-Маркос у Каліфорнії (США). Генпрокуратура також поінформувала депутата, що до США відправлено запит про надання правової допомоги в кримінальному провадженні, відкритому стосовно екс-ректора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА