17:42 04.04.2014

Суд у Києві скасував рішення Верховної Ради Криму про призначення Поклонської в.о. прокурора автономії

2 хв читати
Суд у Києві скасував рішення Верховної Ради Криму про призначення Поклонської в.о. прокурора автономії

Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою скасував рішення президії Верховної Ради Криму від 10 березня, згідно з яким виконання обов'язків прокурора автономії покладено на Наталію Поклонську.

"Визнано протиправним та скасовано рішення президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 10.03.2014 № 1726-6/14 , за яким виконання обов'язків прокурора Автономної Республіки Крим покладено на Наталію Поклонську", - повідомляє в п'ятницю прес-служба Генеральної прокуратури України з посиланням на головне управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень.

Ухвалюючи це рішення, суд виходив з положень Конституції України, згідно з якими прокуратура України становить єдину систему (ст. 121), а організація і порядок діяльності її органів визначаються законом (ст. 123). Ці конституційні положення не допускають будь-яких винятків щодо врегулювання правовими актами Верховної Ради Криму організації та порядку діяльності органів, призначення на посаду та звільнення з посади прокурора АР Крим.

"За таких обставин суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів позову про виняткове уповноваження генерального прокурора України призначати прокурора АР Крим за погодженням з Верховною Радою Криму", - йдеться в повідомленні.

Рішення президії Верховної Ради Криму від 10 березня порушує правові засади діяльності прокуратури, принципи єдності та централізації її системи, крім того, його ухвалено поза правовим полем, з перевищенням повноважень, визначених законодавством України, наголосили в прес-службі Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА