15:13 05.04.2014

Землі "Межигір'я" під Києвом повернуть державі - Генпрокуратура

1 хв читати
Землі "Межигір'я" під Києвом повернуть державі - Генпрокуратура

Прокуратура Київської області після перевірки законності передання в оренду й подальшого викупу товариством ТОВ "Танталіт" і Віктором Януковичем земельних ділянок у межах Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області (резиденція "Межигір'я") виявила порушення в цих угодах, землю необхідно повернути державі.

Як повідомляє в суботу прес-служба Генеральної прокуратури України, з’ясовано, що ці земельні ділянки загальною площею майже 130 га передано в оренду й надалі продано з порушенням вимог ст. 142 і 149 Земельного кодексу України.

Зокрема, цю землю було відчужено розпорядженнями Вишгородської райдержадміністрації, хоча вилучення, передання в оренду й подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету Міністрів.

"За результатами перевірок прокуратура пред'явила два позови до Вишгородської районної державної адміністрації, ТОВ "Танталіт" і громадянина Віктора Януковича про скасування розпоряджень, визнання нечинними державних актів і витребування земель площею 129,28 га вартістю понад 105 млн грн на користь держави", - наголошується в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА