17:02 29.04.2024

Невідомі особи не допускають членів міжвідомчої комісії на територію парку-пам'ятки "Межигір'я"

3 хв читати
Невідомі особи не допускають членів міжвідомчої комісії на територію парку-пам'ятки "Межигір'я"

У державному парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання в управління державі активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні у справах експрезидента Віктора Януковича, водночас невідомі особи не допускають членів міжвідомчої комісії на його територію та блокують роботу, повідомили у спецадміністрації парку-пам'ятці "Межигір'я".

"Міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парка-пам’ятки "Межигір’я" спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прибули до парку-пам’ятки, який знаходиться у с. Нові Петрівці Вишгородського р-ну Київської області, і мали розпочати процес передачі арештованого майна, яке рішення судом передане в управління АРМА", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок.

"Зауважимо, що вказане майно було арештоване в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснювали детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП. Мова йде про розслідування фактів привласнення експрезидентом майна, що знаходиться на території урочища "Межигір’я", - додали в спецадміністрації.

Зазначено, що перевірка наявності та огляд майна "Межигір'я" - перший етап процесу передання заарештованих активів в управління держустанові "Парк - пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір’я".

Однак невідомі особи заблокували вхід до державного парку-пам'ятки та не допускають членів міжвідомчої комісії на його територію, тим самим унеможливлюючи її роботу.

"Міжвідомча комісія діє у рамках правового поля. Так, створення парку-пам’ятки "Межигір’я" передбачено законом України №3264. Цим же документом уряду було доручено забезпечити створення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки. Наразі таку адміністрацію створено та вона вже оформила земельні ділянки "Межигір’я" у постійне користування. Отже, на сьогодні згідно з усіма документами власником цієї території є держава. Тому наразі важливо здійснити передачу майна до законної адміністрації", - зазначив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький.

Як повідомлялося, з 2014 року за збереження майна парку відповідала громадська організація "НПУ "Межигір'я".

У 2023 році Верховна Рада України ухвалила закон, яким було створено державну установу "Межигір'я" і який повернув у державну власність 138,6 гектара землі.

Після ухвалення у 2023 році закону про створення парку-пам'ятки "Межигір'я", усі права на майно та земельні ділянки було передано спеціальній адміністрації парку-пам'ятки "Межигір'я", яка тепер керує ними в межах державного управління.

13 квітня 2024 року Кабінет Міністрів України погодив пропозицію Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів щодо передання в управління державній установі "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я", активів, на які було накладено арешт у кримінальному провадженні.

Ідеться про рухоме майно, розташоване на території парку, зокрема, те, що є складовою парку та використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні парку, також в управління держави має бути здійснено передання іншого арештованого майна, зокрема: садової техніки, меблів, картин, інтер'єри музеїв тощо.

Офіційне відкриття державного парку-пам'ятки "Межигір'я" для відвідувачів заплановано в травні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА