11:21 07.04.2014

Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ молочної продукції низки українських виробників

2 хв читати
Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ молочної продукції низки українських виробників

Російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни продукції кількох українських підприємств, що виробляють молочну продукцію.

"Відповідну інформацію направлено згідно з правилами СОТ уповноваженому органу, до Федеральної митної служби та управління Росспоживнагляду у суб'єктах РФ", - повідомили "Інтерфаксу" в Росспоживнагляді в понеділок.

Під забороною - продукція шести українських підприємств.

"З метою забезпечення прав споживачів Росспоживнагляд припинив ввезення на територію РФ молочної продукції українських виробників: ПП "Рось", філія "Охтирський сиркомбінат", АТ "Пирятинський сиркомбінат", ТОВ "Гадячсир", ПАТ "Золотоніський маслоробний комбінат" і ТОВ "Техмолпром", - повідомили в санітарній службі.

"Під час здійснення державного нагляду з обігу харчової продукції виявлено порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, що свідчить про фальсифікацію", - сказали в санітарній службі.

Зокрема, сири виробництва ПП "Рось", філії "Охтирський сиркомбінат" і АТ "Пирятинський сиркомбінат" не відповідали вимогам федерального закону "Технічний регламент на молоко та молочну продукцію" за жирно-кислотним складом.

За даними Росспоживнагляду, сири виробництва "Пирятинський сиркомбінат" не відповідали техрегламенту на молоко за масовою часткою білка, масовою часткою жиру і за масовою часткою вологи.

"У сирах виробництва ПАТ "Золотоніський маслоробний комбінат" і виробництва ТОВ "Техмолпром" виявлено невідповідність й іншим вимогам федерального закону "Технічний регламент на молоко та молочну продукцію", - сказали в Росспоживнагляді.

"Усі лабораторні дослідження здійснювали дослідні лабораторні центри, акредитовані в російській та міжнародній системі акредитації", - повідомили в Росспоживнагляді.

У лютому 2012 року Росія вже вводила заборону на ввезення сирів деяких українських виробників. У квітні 2012 року після переговорів у Москві в Росспоживнагляді з делегацією з України було вирішено поступово зняти ембарго на постачання сиру за умови виконання українськими виробниками російських вимог.

Як повідомлялося, до РФ заборонено постачання кондитерської продукції української корпорації "Рошен".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА