13:20 08.04.2014

У Криму є ядерний об'єкт, і Україна змушена буде залучити інспекторів МАГАТЕ для його охорони - Сенченко

1 хв читати

Україна буде змушена залучити інспекторів МАГАТЕ до охорони діючого ядерного об'єкта, розташованого на території Криму, заявляє в. о. заступника голови Адміністрації президента України Андрій Сенченко.

"У Криму є ядерний об'єкт - це інститут підготовки фахівців для атомної галузі країни й атомних електростанцій, і там є діючий ядерний об'єкт, який числиться за Україною і охоронявся спецпідрозділом внутрішніх військ. Силовим чином цей об'єкт захоплено, й це - НП світового масштабу", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

А.Сенченко додав, що владі України доведеться залучати інспекторів МАГАТЕ "і порушувати питання, щоб цей об'єкт під егідою МАГАТЕ було взято під охорону, оскільки за нього відповідає Україна, але не може цього робити (ефективно - ІФ) на окупованій території".

Як відомо, в Криму розташований Севастопольський національний університет ядерної енергії і промисловості (СНУЯЕіП). Університет готує фахівців для атомної енергетики та промисловості, систем енергопостачання, фахівців з охорони довкілля, енергозбережних і комп'ютерних технологій.

До складу СНУЯЕіП входять п’ять навчально-наукових інститутів і низка науково-дослідних лабораторій, серед яких є навчально-науковий ядерний центр "ІЯЦ-200". До складу науково-дослідної бази СНУЯЕіП, зокрема, входить дослідницький реактор ДР-100.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА