13:55 08.04.2014

Правоохоронці блокують захоплені на сході країни будівлі, діятимуть у рамках закону про боротьбу з тероризмом - Пашинський

2 хв читати

Захоплені на сході країни будівлі заблокували правоохоронці, якщо ситуацію не буде вирішено мирним шляхом, то силовики діятимуть згідно з законом про боротьбу з тероризмом, заявляє в. о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський.

"На сьогодні вже дві доби захоплено будівлю СБУ в Луганську, її заблоковано силами спеціального призначення і підрозділу МВС, у Донецьку захоплено будівлю облдержадміністрації, її також заблоковано силами спецпризначення і підрозділу міліції. Якщо ми не знайдемо ті слова, які дають змогу врегулювати ситуацію мирним шляхом, то в рамках закону про боротьбу з тероризмом та іншими законодавчими актами вирішуватимемо цю проблему згідно з компетенцією правоохоронних органів, які там задіяні", - сказав він у вівторок журналістам у Києві.

За словами С.Пашинського, наразі перший віце-прем'єр України Віталій Ярема координує роботу правоохоронних органів у Донецьку, а глава СБУ Валентин Наливайченко перебуває в Луганську.

"Проведено заходи з переміщення сил спеціального призначення до східної області України, приміщення заблоковані нашими силами. Винесення зброї немає, і, враховуючи наші бажання уникнути кровопролиття, ми запропонували терористам скласти зброю і добровільно здатися", - сказав він.

При цьому С.Пашинський наголосив: "Іще раз хочу звернутися до тих людей, втягнутих фактично агентами іноземної держави в цю діяльність, - скласти зброю і залишити захоплені приміщення. Даємо останній шанс уникнути покарання".

За його словами, операція триває, найближчим часом вона завершиться. "Завершиться операція після того, як ми врегулюємо проблеми з захопленням приміщень СБУ в Луганську та Донецької облдержадміністрації", - сказав в. о. голови Адміністрації президента.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, говорячи про ситуацію в Харкові, зазначив, що наразі будівля облдержадміністрації "контролюється, виставлено озброєну охорону".

"Там наразі стабільна ситуація. Ми розраховуємо, що такою ситуація буде в Донецьку й Луганську", - додав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА