16:22 08.04.2014

У Луганську мітингувальники заявили про намір створити свій парламент і вимагають припинити переслідування за сепаратизм

2 хв читати

Біля захопленої проросійськими мітингувальниками будівлі управління Служби безпеки України в Луганській області продовжується мітинг.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", люди, що захопили будівлю, зміцнюють барикади. Вони відгородилися парканом, зміцнюють його мішками з піском, a складені за ним автомобільні покришки поливають горючими сумішами.

Промовці на мітингу протестувальники заявили про те, що мають намір створювати парламент Луганської Республіки, обирати нових народних депутатів і створювати нову владу.

На мітингу відбулася невеличка сутичка, в результаті якої протестувальники виштовхали з місця проведення мітингу журналістів та операторів з камерами.

Кількість мітингувальників перед будівлею СБУ постійно змінюється, на зміну одним учасникам приходять нові, проте наразі їх близько 300. Усередині будівлі, за різної інформацією, перебувають ще 100-200 мітингувальників, однак самі учасники акції заявляють про тисячі прибічників, що перебувають всередині, а також кажуть, що до них на допомогу приїхало підкріплення з Криму та Запоріжжя.

Мітингувальники час від часу скандують "Референдум", вимагаючи проведення референдуму про відокремлення від України. Також вони вимагають звільнення всіх заарештованих за сепаратизм, амністії бійців спецпідрозділів "Беркут" та "Альфа", задіяних у подіях на майдані Незалежності в Києві, припинення політичних переслідувань, а також зустрічі з головою Луганської обласної державної адміністрації Михайлом Болотських.

Учасники акції протесту також планували у вівторок пікетувати будівлі обласної державної адміністрації та обласної прокуратури, проте не стали цього робити.

У понеділок, 7 квітня, облдержадміністрація не працювала, проте у вівторок всі співробітники перебувають на робочих місцях і працюють у звичайному режимі.

Раніше М.Болотських звернувся до жителів області із заявою, в якій закликав усіх до мирного врегулювання ситуації. Він також повідомив, що для переговорів і мирного врегулювання ситуації створена робоча група, до якої увійшли представники влади, авторитетних громадських організацій Луганської області, духовенство, юристи та психологи. "Група проводить переговори про звільнення адміністративної будівлі управління СБУ і здачі захопленого зброї", - йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою Луганської обладміністрації у вівторок вранці.

При цьому він зазначив, що область стала полігоном для чужої гри і радикальних сценаріїв, спрямованих на дестабілізацію ситуації". "Екстремістські сили провокують хаос і посягають на головне - на безпеку громадян та єдність нашої країни... Ситуація в області знову загострилася і залишається складною. Ми вживаємо заходів, щоб повернути її в правове поле", - зазначив М.Болотських.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА