16:49 10.04.2014

Депутат Москаль відзначає незадовільний стан розслідувань майже всіх інцидентів, пов'язаних із Майданом

2 хв читати

Голова слідчої комісії парламенту з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів та окремих посадових осіб під час масових акцій протесту в Києві в листопаді 2013 року - лютому 2014 року Геннадій Москаль заявляє про недоліки в роботі і Генпрокуратури, і правоохоронних органів під час розслідування інцидентів, пов'язаних із Майданом.

"Я, як керівник комісії, прийняв рішення сьогодні негайно звернутися до Генеральної прокуратури, щоб вказати їм на всі недоліки, які є на сьогодні (недоліки в розслідуванні справ - ІФ)", - сказав Г.Москаль під час засідання комісії в четвер.

Він зазначив, що лише одна справа на сьогодні перебуває в суді.

"З усіх цих фактів, які є, лише одна справа сьогодні перебуває в суді... Це щодо побиття козака Гаврилюка, а хто його роздяг, хто стріляв, за цими фактами слідство не встановило?", - сказав Г.Москаль під час зустрічі з представниками правоохоронних органів, яких було викликано на засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

За словами Г.Москаля, не проведено балістичних експертиз, також не проведено експертиз і не вилучено снайперських рушниць, які могли фігурувати в подіях лютого.

Він також зазначив, що зафіксовано було 205 випадків побиття журналістів, проте не знайдено жодного винного в побитті (починаючи з 30 листопада 2013 року).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні комісії не було кворуму. Г.Москаль повідомив журналістам, що має намір ставити питання у Верховній Раді про переформатування слідчої комісії.

"Я ставитиму питання про переформатування цієї комісії", - сказав депутат.

Він зазначив, що комісія не змогла зібратися жодного разу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА