20:13 11.04.2014

МВФ оцінює потреби України у фінансуванні у $27 млрд протягом 2 років

1 хв читати

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінює потреби України у фінансуванні у $27 млрд протягом двох років, заявив у п'ятницю директор Європейського департаменту МВФ Реза Могадам на брифінгу у Вашингтоні.

Він назвав цю позицію досить твердою, давши зрозуміти, що МВФ не планує переглядати оцінку найближчим часом.

Як повідомлялося, місія МВФ 27 березня заявила про досягнення на рівні персоналу угоди з владою України щодо програми економічних реформ, яку може бути підтримано дворічною програмою stand-by (SBA) фонду обсягом $14-18 млрд.

Р.Могадам зазначив, що роботу над угодами України з іншими донорами поки що не завершено, фонд на них розраховує.

У короткостроковій перспективі МВФ очікує волатильності курсу гривні, але сподівається, що вона з часом знизиться, сказав Р.Могадам.

Раніше цього тижня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард повідомила, що рішення за програмою фінансової допомоги Україні буде наприкінці квітня або в травні.

Як повідомляє агентство Bloomberg, міністр фінансів США Джейкоб Лью в п'ятницю високо оцінив рішучість України виконати умови надання допомоги МВФ.

Його німецький колега Вольфганг Шойбле сказав, що МВФ має відіграти центральну роль у наданні допомоги Україні. Також він повідомив, що країни G7 на переговорах у Вашингтоні досягли угоди про спільне розв'язання української кризи. G7 прагне уникнути ескалації ситуації в Україні, заявив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА