20:16 11.10.2023

Україні потрібні гарантії довгострокової фінансової підтримки - Зеленський у зверненні до щорічних зборів МВФ і Світового банку

2 хв читати
Україні потрібні гарантії довгострокової фінансової підтримки - Зеленський у зверненні до щорічних зборів МВФ і Світового банку

Україні потрібні реальні гарантії довгострокової фінансової підтримки для захисту життів людей, заявив президент України Володимир Зеленський, під час виступу відеозв'язком на 4-й міністерській дискусії в рамах щорічних зборів МВФ і Світового банку.

За словами президента, у межах підтримки України зараз необхідне запровадження потужних і по-справжньому глобальних санкцій проти військово-політичного керівництва РФ, а також конфіскація російських активів із метою компенсації заподіяної шкоди.

"По-третє, нам потрібні реальні гарантії довгострокової фінансової підтримки для захисту життя. Це завжди ґрунтується на стійкості суспільства. І коли буде така підтримка, у агресорів і терористів не буде ілюзій, що вони зможуть пережити і щось виграти для себе", - заявив він.

Як наголосив Зеленський, таке "використання коштів має бути повністю контрольованим і підзвітним, як і у випадку з коштами для України".

Також, зауважив президент, у межах економічної підтримки України необхідне запровадження з боку МВФ надійного механізму стимулювання приватних інвестицій.

"Особливо механізму забезпечення військового ризику і примноження донорського капіталу з приватним капіталом. Це те, що завжди допоможе", - сказав він.

Крім того, глава держави заявив про необхідність активізації експортно-кредитних агентств і проєктного фінансування для забезпечення реалізації інвестиційних та інфраструктурних проєктів.

"І коли ми про все це говоримо, важливо почути не лише Україну. Саме це робить Україну стійкою і такою, що бореться за незалежність, а також наближає перемогу нашого народу, будучи зразком допомоги для будь-якої іншої вільної нації. Разом ми можемо створити працюючу модель того, як убезпечити світ від злих елементів людської природи", - підсумував Зеленський.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА