19:50 22.04.2014

Україна створить прес-центр для поширення офіційної інформації про ситуацію в країні в одній зі столиць ЄС

2 хв читати

Державний комітет телебачення і радіомовлення України розробив план координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки, згідно з яким планується створення українського прес-центру для поширення офіційної інформації про ситуацію в країні в одній з європейських столиць.

Як повідомляється в прес-релізі Держкомтелерадіо у вівторок, план затверджено у виконання завдань, визначених протоколом наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича.

"Уже найближчим часом Держкомтелерадіо відповідно до плану підготує пропозиції щодо створення окремої спеціалізованої структури іномовлення на базі ДТРК "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" та звернеться до "Укрінформу" з проханням надати МЗС пропозиції щодо заснування в одній з європейських столиць Українського прес-центру, який поширюватиме серед зарубіжних медіа оперативну офіційну інформацію про політику української влади і ситуацію в країні", - зазначено в повідомленні.

Згідно з планом також передбачено, що до 30 червня має бути розроблено проекти постанов уряду щодо передачі в управління Держкомтелерадіо Національної телекомпанії, держінформагентства "Укрінформ", "Українського виробничо-поліграфічного об'єднання", а також Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення.

Крім того, згідно з планом, Держкомтелерадіо надасть Міністерству закордонних справ свої пропозиції щодо забезпечення культурно-інформаційних центрів у провідних європейських столицях книгами, випущеними за державною програмою "Українська книга".

Відповідно до плану Національна радіокомпанія має подати заявки до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо отримання ліцензій на мовлення для двох мереж у FM-діапазоні. У свою чергу Держкомтелерадіо звернеться до Міністерства фінансів із пропозицією щодо внесення змін до держбюджету, які передбачають збільшення видатків на придбання Національним радіо 13 передавачів СХ-діапазону та мовлення в цьому діапазоні.

Згідно з планом "Книжковій палаті України імені Івана Федорова" доручено, а підрозділам обласних держадміністрацій із питань інформаційної діяльності рекомендовано проводити моніторинг матеріалів друкованих ЗМІ з метою встановлення фактів поширення закликів до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, пропаганді війни, тероризму та сепаратизму. Аналогічне доручення Держкомтелередіо планує надати Нацраді, лише щодо матеріалів аудіовізуальних ЗМІ.

Крім того, комітет планує звернутися до Міністерства інфраструктури з проханням не підвищувати тарифів на приймання і доставку вітчизняних періодичних друкованих видань, а також має намір просити Антимонопольний комітет України і державну компанію "Укрпапірпром" не підвищувати цін на папір, поліграфічні послуги та матеріали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА