20:08 22.04.2014

Меджліс вимагає розпуску "кримської самооборони" як джерела провокацій

2 хв читати

Президія меджлісу кримськотатарського народу вимагає від кримської влади негайного розпуску "кримської самооборони" та називає її головним джерелом провокацій на півострові.

"Президія меджлісу кримськотатарського народу в інтересах кримськотатарського народу та багатонаціонального кримського суспільства вимагає від влади вжиття заходів щодо деескалації свавілля в Криму. Першим і найнеобхіднішим кроком у цьому напрямі має стати негайний розпуск так званої кримської самооборони, що є головним джерелом свавілля та провокацій у Криму", - йдеться в ухваленій у вівторок заяві президії "Про ескалацію свавілля в Криму", оприлюдненій на офіційному сайті меджлісу.

Як зазначено в документі, "останні дні в Криму відзначені ескалацією свавілля стосовно кримських татар, вчинюваного із заохочення нової влади". Як приклад автори нагадали про спробу озброєних осіб, які здійснювали контроль на адмінкордоні Криму, 19 квітня перешкодити в'їзду до Криму народного депутата України фракції "Батьківщина" Мустафи Джемілєва. Вночі того самого дня в районі села Чистеньке озброєні особи в масках, які назвалися представниками загону самооборони, здійснили спробу обшуку автомобіля, що зупинився на вимогу працівників ДАІ, в якому їхав голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

21 квітня бійці "кримської самооборони" увірвалися до будівлі меджлісу кримськотатарського народу, зняли встановлений на ній український прапор та встановили прапор Криму. При цьому під час нападу до співробітниць-жінок, які перебували в приміщенні меджлісу, було застосовано фізичне насильство, а на їхню адресу лунали брудні твердження та погрози. Крім того, 22 квітня під час виїзду з Криму М.Джемілєва була зроблена спроба вручення йому "Акта повідомлення про недозвіл на в'їзд до Російської Федерації" терміном на п’ять років.

"Вчинені випадки бандитизму та свавілля, прямі вказівки з боку Ради міністрів Криму щодо введення цензури в ЗМІ під час висвітлення діяльності органів національного самоврядування кримських татар, кримськотатарських громадських і політичних діячів, відсутність результатів щодо розкриття підступного вбивства Решата Аметова - батька трьох малолітніх дітей - оцінюються кримськими татарами як акт цілеспрямованої репресивної політики влади проти корінного народу Криму, стимулюють збільшення проявів ксенофобії та погроз стосовно кримських татар із боку окремих керівників державних і комунальних установ, посилюють недовіру і відчуженість між людьми різних національностей і віросповідань", - йдеться в заяві президії меджлісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА