09:02 23.04.2014

Екс-командувача ВМС України Березовського оголошено в розшук - Генпрокуратура

2 хв читати
Екс-командувача ВМС України Березовського оголошено в розшук - Генпрокуратура

Екс-командувача Військово-Морських сил Збройних сил України Дениса Березовського, який перейшов на службу до російської армії, оголошено в розшук, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Наразі Д.Березовського оголошено в розшук, проведення якого доручено Службі безпеки України", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури, оприлюдненому у вівторок увечері.

У Генпрокуратурі також зазначили, що розслідування кримінального провадження за підозрою Д.Березовського в держзраді триває. "Слідство встановило, що Д.Березовський під час виконання обов'язків командувача ВМС ЗСУ 2 березня 2014 року, перебуваючи в містах Сімферополі та Севастополі, порушив військову присягу та відмовився виконувати накази та розпорядження законних органів влади України, зокрема Міністра оборони України Ігоря Тенюха. Того самого дня Д.Березовський видав підпорядкованим йому військовим частинам та установам ВМС ЗСУ наказ... здати зброю на склади, а військову техніку повернути до місць зберігання. У такий спосіб Д.Березовський надав іноземній державі - Російській Федерації - допомогу у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 березня Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Д.Березовського за ст. 111 КК (державна зрада), а 5 березня повідомила йому про підозру у вчиненні злочину. Досудове розслідування встановило, що Д.Березовський в умовах протистояння під час вторгнення іноземних військ на територію України та посягання ними на територіальну цілісність держави, всупереч Конституції, законам України та військовим статутів присягнувся самопроголошеній владі Криму та схиляв військовослужбовців Збройних сил України до переходу на бік збройних сил іноземної держави, чим учинив державну зраду. Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного.

24 березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час робочої поїздки до Криму призначив Д.Березовського заступником командувача Чорноморського флоту Росії та вручив йому особистий номер російського військовослужбовця. 21 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого призначив Д.Березовського заступником командувача ЧФ РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА