14:09 29.04.2014

Українські кондитери зможуть наростити свою присутність на ринку ЄС уже найближчим часом - Пятницький

2 хв читати
Українські кондитери зможуть наростити свою присутність на ринку ЄС уже найближчим часом - Пятницький

Українські кондитери зможуть збільшити постачання своєї продукції на ринок Європейського Союзу вже найближчим часом, вважає уповноважений українського уряду з євроінтеграційних питань Валерій Пятницький.

"Наша кондитерська промисловість, я думаю, зможе найближчими місяцями суттєво наростити свою присутність на європейському ринку, тому що саме з контролем якості та наявністю всіх необхідних підтверджень і сертифікатів проблем немає. Тобто зниження тарифів і відкриття ринків, воно якраз дає можливість збільшити присутність на цьому ринку", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

В.Пятницький нагадав, що з 23 квітня поточного року Європейський Союз в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів. При цьому Україна не відкрила свого ринку та зберегла всі захисні заходи щодо європейських товарів під час постачання до нашої країни. Він наголосив, що режим автономних торговельних преференцій діятиме для України до 1 листопада 2014 року.

Як повідомлялося, 14 квітня Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити митні збори для українських товарів на європейському ринку. Зокрема, йдеться про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або скасовувати митні збори ЄС на товари, вироблені в Україні. Водночас ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і діятимуть тільки обмежений період: до 1 листопада 2014 року.

Такий односторонній захід встановить пільговий доступ на ринок ЄС для українських експортерів у повній відповідності до графіка поступок, яких було досягнуто під час переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу Україна не повинна надавати додатковий доступ для експорту з ЄС. Передбачається, що тимчасове скасування митних зборів буде повним або частковим, залежно від сектора, і сприятиме економії EUR500 млн.

Рішення ЄС про зниження митних зборів для українських товарів зафіксовано в Офіційному журналі ЄС 22 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА